KİLİS / MERKEZ - Gazi İmam Hatip Ortaokulu

HEDEF LGS 2024 VE OKUYORUM PROJESİ

KTS

Nis

Hedef LGS Projemiz kapsamında 8.sınıf LGS öğrencilerimize Sınav Kaygısı Semineri gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Hedef LGS Projemiz çalışmaları arasında yer alan Mesleğimde Bir Günüm adlı faaliyet kapsamında Kilis Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubeden Komiser Hasan Yıldırım ve ekibi öğrencilerimize meslekleri hakkında etkili ve verimli bir seminer gerçekleştirdiler.

Mrt

Hedef LGS Projemiz dahilinde 8.sınıf öğrenclerimize yönelik DİKKAT VE ODAKLANMA Seminerimizi gerçekleştirdik.

Mrt

7.sınıf öğrencilerimizin yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirerek LGS'ye hazırlık kampı yapılması planlanmaktadır.

Mrt

Hedef LGS Projemizin faaliyetleri kapsamında Nisan Ara Tatil Kampı düzenlenmesi planlanmaktadır. LGS öncesi son fırsatı öğrencilerimizin en iyi şekilde değerlendirilmesi düşünülmektedir.

Şbt

Hedef LGS projemiz dahilinde LGS öğrencilerimize yönelik Ara Tatil Kamp Programı gerçekleştirdik.

Şbt

Din Öğretiminden sorumlu Şube Müdürü başkanlığında, İl Rehberlik koordinatörü Hedef LGS projesine dahil olan İmam Hatip okullarının HEDEF LGS koordinatörleriyle il toplantısının gerçekleştirilmesi.

Şbt

8.sınıf LGS Grubu öğrencilerimizle Üst Öğrenim Kurumlarını Ziyaret kapsamında Kilis Anadolu Lisesi ve Mehmet Zelzele Fen Lisesi ziyaretleri gerçekleştirilerek okulların fiziki, sanatsal ve sosyal imkanları ile akademik başarıları hakkında bilgi sahibi oldular.

Şbt

Hedef LGS kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirme raporu hazırlamış olup sitede yayımlanmıştır.

Ock

Rehberlik Servisince Hedef LGS kapsamında öğrencilerimize Verimli Ders Çalışması Yöntemleri Semineri gerçekleştirip broşür dağıtılmıştır.

Ock

Hedef LGS projemiz kapsamında sınıf rehber öğretmeni ve okul rehberlik servisince velilere yönelik toplantı gerçekleştirip sınavların analiziyle ile ilgili bilgilendirme çalışması yapıldı.

Ara

Okulumuz öğrencileriyle ‘’okuyorum projesi’’ kapsamında kitap okuma faaliyeti de yapıldı. Faaliyet kapsamında yayın Dedektifi Sitesi Editörü ve öğretmenimiz  Dilek Ülker tarafından kitap tanıtımı, kitap okumanın önemi, kitap seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgilendirme  çalışmaları yapıldı.

Ara

okulumuz 8. sınıf öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte Çay-Simit-Kitap Okuma etkinliği yapıldı. öğrenci ve öğretmnlerimizin motivasyonunu artırmak için çalışma temposuna kısa bir mola vermek adına yapılan bir etkinlikte hep beraber okuma yaparak, okuma yaparak okumanın hayatımızın önemini bir kez daha vurguladık.

Ara

Okulumuzda mezun öğrenci buluşması gerçekleştirdik. 8. Sınıf öğrencilerimiz, mezun öğrencimize LGS hazırlık sürecini nasıl yürüttüğü, nasıl bir ders çalışma programı uyguladığı, en çok nelerde zorlandığı, şu an geçmiş dönemle ilgili neler hissettiği ile ilgili sorular yöneltmişlerdir. Ayrıca lise hayatı ve 9. Sınıf derslerini de merak eden öğrencilerimiz bu konularda sorular sorarak bilgi toplamaya çalışmışlardır. Mezunlarla buluşma etkinliğimizin verimiyle ilgili öğrencilerimizle sonradan yaptığımız bir ankette oldukça verimli olduğunu, birkaç kez daha yapmak istediklerini belirtmişlerdir.

Ara

Hedef LGS projemiz kapsamında Rehberlik Servisimiz tarafından Etkili Soru Çözme Teknikleri semineri gerçekleştirildi.